Следвайте Гласове в Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Лондон, където

...
Следвайте Гласове в Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Лондон, където
Коментари Харесай

Зеленски кацна на Острова. Лондон с нови санкции срещу Москва, дава и далекобойно оръжие

Следвайте " Гласове " в 
Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Лондон, където ще се срещне с английския министър председател Риши Сунак (той го посрещна на летището), ще приказва пред английския парламент, и ще отиде на банкет при крал Чарлз Трети.

Освен това, по време на второто си пътешестване в чужбина след началото на съветската експанзия преди съвсем година, украинският държавен глава ще се срещне с украински бойци, които понастоящем са на образование във Англия.
Утре Зеленски ще бъде в Брюксел за среща на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз.
" Посещението на президента Зеленски в Обединеното кралство е удостоверение за смелостта, решителността и битката на неговата страна, както и доказателство за нерушимото другарство сред нашите две страни ", съобщи Сунак.

Лондон разгласи също, че Англия ще стартира да образова украински водачи да ръководят изтребители от западен вид.
Това решение може да е сигнал за смяна в позицията на Англия във връзка с доставката на западни изтребители за Украйна. По-рано Сунак назова сходни доставки " непрактични ", като изясни, че английските военни самолети са доста комплицирани и образованието за пилотирането им може да отнеме няколко месеца.

Англия има намерение да разшири програмата за образование на украинските военни и да образова още 20 000 души за присъединяване в бойни интервенции. Съобщава се, че английски военни експерти ще образоват украински морски пехотинци и други
Според канцеларията на Сунак Лондон ще даде на Киев средства, даващи опция за нанасяне на удари с огромен обхват, с цел да се попречи на Русия да унищожава украинската сериозна инфраструктура. Все още не е оповестено за какъв тъкмо тип въоръжение става въпрос.
Англия е една от страните, дали най-голяма поддръжка на Киев, като отпуснатата до момента военна помощ възлиза на 2,5 милиарда паунда.
В деня, в който Зеленски дойде в Лондон, Обединеното кралство актуализира листата си със наказания против Русия.
Мерките са наложени " в отговор на продължаващите бомбардировки на Украйна от страна на Русия, в това число против тези, които са помогнали на президента на Русия Владимир Путин да построи персоналното си благосъстояние, и против фирмите, които печелят от военната машина на Кремъл ", се споделя в изказване на " Даунинг стрийт ".
Например шест компании, които доставят на Русия военно съоръжение и безпилотни летателни апарати, бяха подложени на наказания, измежду тях са " Ростехкомплект ", " Оборонлогистика " и съветският разработчик на безпилотни самолети ZALA Aero.
В листата са включени и осем руснаци, свързани с персоналната власт и благосъстояние на Путин - бизнес омбудсманът Борис Титов, петролният управител Николай Егоров, притежателят на пропагандистка медия Regnum Сергей Руднов, Светлана Кривоногих и още няколко предприемачи.
Кривоногих е дългогодишна позната на Владимир Путин, която има дял в банка " Россия ". Руските самостоятелни медии я разказват като майка на противозаконна щерка на Путин.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
08 Фев 20231908 Фев 20233608 Фев 202312208 Фев 202326008 Фев 202369308 Фев 2023267КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202353807 Фев 202355405 Фев 202384807 Фев 2023475
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР